Stiu, stiu de aniversare oricine face un tort . Eu nu , ca dulciuri, pauza . La noi in casa rar este zi fara ciorba/ supa . La asta ma pricep , asta ofer . Da , si mai stiu ca sunt cei ce o sa spuna ca nu stiu sa fac ciorba de burta . Dar acesta este farmecul , sa combini cum doresti si cum poti , cu ce ai , doar tu esti regina bucatariei tale . Si mai vreau sa va spun ca ma bucur ca suntem toti impreuna Bucatarasi destoinici cu zambetul pe buze . Si... Va iubesc ca sarea-n bucate !!!
Curatati si spalati legumele .
Puneti la fiert in 3-4 l apa morcovul , telina , ardeiul si ceapa tocate cuburi .
In acelasi timp sarati si puneti foaia de dafin, caciulia de usturoi si piperul boabe .
Cand morcovul este pe jumatate fiert adugati fasiile de burta fiarta .
Intr-un bol mare amestecati smantana , oul intreg , mustarul , hreanul , curcuma si zeama de lamaie .
Trageti la o parte oala de pe foc
Diluati amestecul cu smantana turnand treptat zeama calda din ciorba .
Acest amestec il adugati in ciorba , incet , omogenizand atent .
Stropiti ciorba cu putin ulei de masline .
Puneti in ciorba ardeii iuti taiati rondele si mai dati la fiert cateva minute .
Dregeti gustul cu sare si daca va place mai acru cu otet de pe ardei iuti conservati .
Pofta buna !!!!!
1
Nu se intampla nimic daca puneti oul intreg , doar trebuie amestecat bine cu smantana si treptat cu zeama calduta .
2
Adaugati curcuma la preparate , da o placuta culoare galbuie,in cantitate mica [ un varf de cutit] nu influenteaza gustul mancarii si este foarte benefica pentru digestie si sanatate .
3
Ciorba de burta este mai gustoasa a doua zi cand gusturile si aromele s-au intrepatruns .