Ciolan cu fasole boabe rosie

de mihaelar63 in , 5 Iul 2018 | 3019 vizualizari

 

 Dragostea trece prin stomac spune o vorba inteleapata romaneasca. Unui barbat dai o fasole buna cu ciolan si-l faci fericit. Am condimentat acest preparat magic cu boia iute spaniola si condimente pentru porc de la Delikat.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ciolan afumat porc Mangalita dezosat -de casa
  • 2 cani fasole rosie fiarta
  • 3 cepe verzi tocate
  • 3 linguri ulei
  • 1 ardei rosu taiat cuburi
  • 1 crenguta cimbru verde
  • 1 lingura condimenete pentru porc de la Delikat
  • 1 lngurita boia iute din Spania de la Delikat
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciolan cu fasole boabe rosie:

  1. Se pun la prajit in ulei bucatile de ciolan afumat.
  2. Carnea va fi condimentata cu condimentele pentru porc de la Delikat.
  3. Lasati sa se rumeneasca carnea si adaugati ceapa si bucatile de ardei rosu.
  4. Pudrati cu boia iute de ardei spaniola de la Delikat. Imediat turnati o cana de apa si fasolea boabe rosie.
  5. Boiaua nu trebuie sa se prajeasca. Prin prajire ea devine amaruie.
  6. In vasul care fierbe se pune si crenguta de cimbru verde.
  7. Atentie ciolanul afumat contine sare. Gustati si sarati doar la nevoie.
  8. Lasati sa fiarba la foc mic impreuna ciolanul cu fasolea 20 minute. Asta ca sa se ,,imprieteneasca" aromele.
  9. Daca este nevoie, adaugati putina apa.
  10. Lasati sa fiarba pana va place consistenta fasolei si se formeaza un sos care nu contine prea mult lichid.
  11. Inainte de servire gustati si sarati/ condimentati daca mai este nevoie.
  12. Decorati cu rondele de ceapa verde.
  13. Puneti alaturi salata preferata sau muraturi. Noi am avut castraveciori in saramura.
  14. Recomandat ar fi  alaturi, un vin rosu mai aspru sau, de ce nu, o bere buna.

TIPS-URI

1

Timpul de preparare scade considerabil daca fierbeti din timp ciolanul afumat si fasolea boabe.

2

Atentie ciolanul afumat contine sare. Gustati si sarati doar la nevoie.

3

Boiaua nu trebuie sa se prajeasca. Prin prajire ea devine amaruie.

4

Recomandat alaturi, ar fi un vin rosu mai aspru sau, de ce nu, o bere buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciolan cu fasole boabe rosie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Rocsi 1

08.07.2018, 21:20

O portie de fasole cu ciolan, un castravecior murat si masa este grozava!

mihaelar63 1

09.07.2018, 05:32

Rocsi am niste castraveti , jos palaria "'

-Licurici- 1

12.07.2018, 11:58

Il trimit pe Marius la masa! ))

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa