Ciocolata de casa in doua culori cu alune de padure si stafide

de butoiaurora76 in Dulciuri, 9 Iul 2013 | 12644 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pt ciocolata alba:
  • 350 g zahar
  • 100 ml apa
  • 100 g unt
  • 250 g lapte praf
  • 2 fiole esenta rom
  • pt ciocolata cu cacao si alune:
  • 350 g zahar
  • 150 ml apa
  • 100 g unt
  • 250 g lapte praf
  • 2 fiole esenta rom
  • alune de padure
  • stafide
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolata de casa in doua culori cu alune de padure si stafide:

Intr-o cratita pe foc se topeste zaharul in apa obtinandu-se un sirop de consistenta mierii. Se opreste focul si adaug untul lasat in prealabil la temperatura camerei taiat in bucatele mici. Amestec sa se topeasca untul. Adaug apoi laptele praf in compozitie amestecand bine. La sfarsit pun esentele. 

A doua ciocolata se prepara la fel, singura deosebire fiind ca amestec laptele praf cu cacao.

Intr-o forma de chec pun o folie alimentara si torn primul strat de ciocolata cu cacao, apoi pun alunele de padure si stafidele si torn si ciocolata alba.

Se baga apoi la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata de casa in doua culori cu alune de padure si stafide" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (19)

babi5 1

06.10.2013, 11:37

Sandie 1

05.10.2014, 17:26

Ai uitat sa treci la ingrediente cantitatea de cacao.

butoiaurora76 1

07.10.2014, 12:27

cacao pui din ochi in functie de cat de neagra vrei sa iasa. Eu am pus cam 60g.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza altfel, pe blat de cartofi - Reteta simpla si satioasa

de vasimur 4

ieri la 15:08

Trigoane cu cremă mascarpone și fructe - Desert rapid și delicios

ieri la 08:23

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor - Varianta usoara si gustoasa

de Rocsi 9

pe 03.05 la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciocolata pentru Craciun