Am mai preparat in multe randuri aceasta ciocolata, i-am pus mai mereu arome diferite, iar rezultatul final a fost mereu surprinzator! Iata si figurinele de acum, am mai utilizat formele acestea in trecut, dar sunt tare frumusele, nu-i asa?
Mod de preparare:
Se fierbe apa cu zaharul pana se leaga siropul (proba se face picurand putin sirop pe o faurfurie rece, iar daca picaturile nu se intind, si raman rotunde si frumoase, atunci e gata).
Se stinge focul, se adauga untul si se amesteca totul pana la topirea untului. Compozitia se imparte in doua: in prima parte se adauga cacao si 1 picatura ulei esential de menta, iar in cea de-a doua 1 lingurita praf d ghimbir). Urmatorul pas consta in adaugarea laptelui praf in ambele compozitii,amestecandu-se continuu cu o spatula, pana la formarea a doua bile de aluat dulce. Se ung formele cu unt, apoi se toarna ciocolata in ele (eu am facut-o mai tare si am nivelat-o cu lingura). Se da la rece cateva ore.
Inainte sa le scot din forme (fiind din tabla), am incalzit putin marginile tavilor si fundul acestora cu apa calda, sa fiu sigura ca figurinele mele ies intregi. Si asa a fost!
Pofta buna!