am mancat si yo salata :)):))
Pentru ciocanele la cuptor: ·
Pentru piure: ·
Salata de varza: ·
preparare ciocanele:
intr-o tava mai mica punem apa, uleiul si sosul de soia.
Spalam bine ciocanele si le condimentam cu sare, piper si busuioc.
Asezam ciocanele in tava iar peste ele punem ceapa taiata julien, usturoiul taiat feliute si ardeiul taiat julien.
Se da tava la cuptor pana cand ciocanele se rumenesc frumos, din cand in cand le ungem cu sosul din tava.
Preparare piure:
Cartofii se spala, se curata, se pun intr-un vas cu apa rece, se taie cubulete, se pun intr-un vas cu apa, in apa de pune sare si putin ulei iar apoi se pune pe aragaz la foc mare.
Cand au fiert cartofii, ii scoatem din oala si ii pasam. Sa nu uitam sa pastram din apa in care au fiert.
Ii pasam bine si ii amestecam cu untul si smantana. Dregem cu sare si piper dupa gust.
Preparare salata:
Dam varza pe razatoarea speciala pentru varza sau o tacam la cutit.
Pe o planseta curata punem varza si o frecam bine cu sare si piper.
Asezam varza frecata intr-un vas inalt si punem zeama de lamaie peste.
Tocam si ceapa julien peste varza iar apoi mai punem sare si piper dupa gust.
Pe o farfurie mare asezam salata, piureul si ciocanelul iar peste ele presaram patrunjel proaspat tocat.
Pofta buna!
1
in salata poti sa pui si putin ulei de masline...