Carnea de pui se poate pregăti în foarte multe feluri dar de data asta am optat pentru pulpe de pui la cuptor, în sos de smântână aromatizat cu usturoi și cimbru și cașcaval ras! Această friptură este ușor de făcut și are un gust excepțional. Vă recomand rețeta și vă asigur că n-o să regretați! Carnea astfel pregătită este moale, aromată și suculentă iar cașcavalul ras se va topi și va forma o crustă aurie și rumenă.
Curățăm și spălăm bine pulpele și le punem la scurs într-o strecurătoare. Le condimentăm apoi cu sare, piper, boia și cimbru, după gust și le așezăm într-un vas termorezistent. Printre pulpe am strecurat și câteva roșii cherry și ciuperci champignon, pe care le aveam prin frigider. Pentru această friptură am recurs la un sos de smântână, aromatizat cu usturoi și cimbru, un soi de marinadă mai simplă care va frăgezi și aromatiza carnea.
Pregătire sos de smântână: Amestecăm bine smântâna cu usturoiul pisat și condimentele alese: sare, piper, boia de ardei și cumbrul uscat, după gust. Gata sosul!
Turnăm sosul peste pulpe, acoperim vasul cu capacul și dăm la cuptorul bine încins (pe o treaptă superioară la cel cu gaz), pentru 40-45 de minute. Scoatem apoi vasul din cuptor, îndepărtăm capacul și presărăm deasupra cașcavalul. Dăm vasul din nou în cuptor, fără să mai acoperim cu capacul și lăsăm până ce sosul capătă consistența dorită și se topește cașcavulul formând o crustă aurie și rumenă. Să știți că nu am folosit deloc ulei, sosul fiind gras doar de la ce a lăsat carnea, cașcavalul și smântâna. Carnea este moale, aromată și suculentă iar sosul este delicios!
Atenție! Nu mai adăugați apă în vas deoarece ingredientele conțin suficientă astfel încât să se gătească atât carnea cât și legumele!
Dacă doriți puteți să adăugați la rețetă și alte legume, în afară de ciuperci și roșii, cum ar fi: cartofi, morcovi, pătrunjel, fasole păstăi etc. și veți avea o garnitură foarte potrivită. Legumele coapte sunt foarte gustoase și dietetice.
Puteți servi această friptură cu o garnitură de cartofi (piure, natur sau prăjiți), orez sau paste și cu o salată mixtă de crudități, eventual cu murături, dacă doriți! Deasupra puteți presăra pătrunjel verde, tocat mărunt.
Poftă bună.
1
Puteți servi copănelele cu cartofi piure, copți, prăjiți sau natur, orez sau paste, în cazul în care nu optați pentru garnitura de legume coapte, propusă în rețetă!
2
Puteți servi alături și o salată de castraveți, roșii și ceapă verde sau murături, după cum poftiți.
3
Dacă vă place, presărați deasupra verdeață tocată mărunt.
4
Puteți asezona friptura cu orice ierburi aromatice vă place: busuioc, chimen, coriandru, rozmarin, mărar sau oregano în loc de cimbru.
5
Puteți folosi și ierburi aromatice în stare proaspătă, tocate mărunt.
6
Puteți folosi și pulpe superioare sau piept de pui.
7
În loc de cașcaval puteți folosi: Cheddar, Emmentaler, Gouda, Tilsit, Parmezan etc. sau orice brânză grasă aveți la îndemână.