Ciocanele cu iaurt si sos de rodie

de papabundetot in Pui, 14 Dec 2013 | 4368 vizualizari

 

De tare multa vreme nu am mai facut ciocanele de pui,insa iata ca le-a venit si lor momentul :),asa ca am ales sa le fac mai deosebite,marinate in lapte batut cu sos de rodie si o garnitura de cartofi la cuptor cu ceapa caramelizata.A fost un deliciu si as repeta din nou experienta daca ar fi sa mai fac de curand ciocanele de pui. :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit pentru carne:
  • 8 ciocanele de pui
  • 200 ml lapte batut (facut in casa)
  • curry,nucsoara,scortisoara
  • sos worchester,
  • sos soia
  • Pentru ceapa caramelizata:
  • o lingurita boia
  • o lingurita curry
  • o lingurita chimen
  • o lingurita coriandru boabe
  • o lingurita scortisoara
  • Pentru sosul de rodie:
  • 150 ml vin rosu
  • 2 linguri miere scortisoara,
  • cuisoare macinate
  • 1 rodie
  • 1 lingura sos barbeque
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocanele cu iaurt si sos de rodie:

Pulpele de pui le-am spalat bine si apoi le-am condimentat cu sos soia,sos worchester,curry,nucsoara,scortisoara si apoi am pus peste ele laptele batut.Le-am lasat la marinat aproximativ 2 ore,apoi le-am pus intr-un vas de yena cu tot cu marinata in care au stat si le-am dat la cuptor la foc foarte mic pentru aproximativ o ora si 20 min.

Am curatat 1 kg ceapa si am taiat-o in sferturi.Intr-o tigaie am incins o lingura de ulei,apoi am pus o lingurita scortisoara,o lingurita curry,o lingurita boia,o lingurita chimen si o lingurita boabe de coriandru pe care le-am zdrobit usor inainte in mojar.Am lasat condimentele sa isi elibereze aromele si apoi am adaugat cepele taiate si le-am caramelizat usor la foc iute,pret de cateva minute.

Intr-o tava de copt am pus cartofi taiati in bucati mari,peste ei am adaugat cepele caramelizate,curry,boia,piper sichuan si un praf de sare,am pus o lingura de ulei,am acoperit tava cu folie de aluminiu si am dat-o la cuptor pentru aproximativ 40 min pana cand cartofii s-au rumenit frumos.

Intr-o craticioara am pus vinul,cuisoarele,scortisoara si am lasat sa fiarba cateva minute,apoi am adaugat mierea,bobitele de rodie si sosul barbeque si am lasat sosul sa scada putin si sa se ingroase.

La final am servit cartofii cu ceapa caramelizata,pulpita de pui si sosul de rodie cu vin. O minunatie de arome si culori.

Pofta mare!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocanele cu iaurt si sos de rodie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

ieri la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

ieri la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

ieri la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de pui