Desert gris cu lapte

de Ancutsa in Dulciuri, 7 Apr 2017 | 8003 vizualizari

 

Pentru mine, grisul cu lapte este unul dintre deserturile copilariei. Imi place cu mult sirop de zahar, stiu, sunt multe calorii, dar din cand in cand, ii putem rasfata pe cei dragi cu asa ceva.

 

INGREDIENTE

  • 1 l lapte
  • 3 linguri cu zahar
  • 1 lingura zahar vanilat
  • 7 linguri gris
  • Pentru siropul de zahar:
  • 1 lingura zahar si apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert gris cu lapte:

  

Se pune laptele la fiert, la foc mic, intr-o craticioara. Cand laptele e fierbinte, se adauga grisul in ploaie si se amesteca tot timpul, sa nu se lipeasca.

Cand incepe sa se ingroase, se adauga zaharul si zaharul vanilat si apoi, se mai amesteca un pic, in functie de gros il dorim, apoi se da de pe foc.

 Pentru siropul de zahar, se caramelizeaza o lingura cu zahar intr-un ibric, cand devine auriu, se pune cu grija apa, mai multa sau mai putina apa, in functie de cat sirop dorim, eu fac mai mult sirop.

 La final, se toarna grisul in farfurii si apoi si siropul fierbinte pe margine si putem face si figuri haioase pentru cei mici.

 Pofta Buna!

 

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/04/gris-cu-lapte.html

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gris cu lapte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 16.05 la 10:58

Salată caldă de ouă - Rețeta ingenioasă și delicioasă

pe 15.05 la 08:58

Șnițele poloneze - Rețeta gustoasă și sățioasă

de RODIMUR 8

pe 14.05 la 18:50

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2060 puncte

Catalina L

1577 puncte

vasimur

1245 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Desert fursecuri (la presa) dichisite in hainute de sarbatoare