Cinnamon Rolls

de miremirc in Dulciuri, 23 Feb 2012 | 4654 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat :
  • 500 g faina
  • 20 g drojdie proaspata
  • 60 g zahar
  • 1 lgt miere
  • 60 unt topit si racit
  • 250 ml lapte caldut
  • 1 ou
  • 1 lgt esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • Umplutura :
  • 150 unt moale
  • 100 g zahar
  • 1 lgt scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cinnamon Rolls:

Aluat :

Pregatim maiaua : drojdia o frecam cu o lg de zahar, putin lapte caldut; lasam sa creasca 10 minute. Intr-un castron cernem faina, adaugam praful de sare, zaharul, untul topi si racit, esenta de vanilie, oul, mierea si maia-ua . Framantam pana se dezlipeste aluatul de pe maini si lasam la dospit 1 ora. Dupa 1 ora de dospit, aluatul s-a dublat .

Pentru umplutura : amestecam ingredientele.

Intindem aluatul cu ajutorul sucitorului si pe el intindem umplutura.

Rulam aluatul pe lungime si apoi, cu ajutorul unui fir de ata taiem rolurile astfel : trecem firul de ata sub rol, cam la 2 cm , apoi tragem in sens opus firele,ca si cum am face un nod. Asezam rolurile intr-o tava unsa cu putin ulei si hartie pentru copt si le lasam mai 20 de minute .

Dam la cuptorul preaincalzit pentru 15 minute sau pana cand vedeti ca se rumenesc putin .

Cinnamon rolls sunt excelente atat calde cat si reci. Le puteti servi langa o ceasca de cafea, sau cappucino, ciocolata calda sau ceai. Super pufoase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cinnamon Rolls" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cinnamon Rolls