Odata cu achizitionarea robotului KitchenAid, mi s-a oferit si o carte de bucate, mare tare si am rasfoit-o din curiozitate sa vad ce contine, dar nu eram singura, ci si cu fetita cea mica care e o devoratoare de acest desert spaniol, asa ca, imediat cum l-a vazut, mi-a cerut sa il fac! Ma cam indoiam sa iasa asa cum le gasesc de cumparatat (doar de 2 ori pe an le gasesc aici, de ziua printului si de craciun) dar am ramas surprinsa sa vad ca mananca cam tot! Deci......a trecut de juriu! Un deliciu!
Cerneti faina si puneti-o direct in bolul de la mixer adaugand si scortisoara cu sarea. Faceti o gaura in mijloc, bateti oul cu 250 ml de lapte si varsati in gaura de la faina si amestecati la o viteza mica la inceput, apoi adaugati laptele ramas si mixati la o viteza medie pana obtineti o compozitie omogena si usor de manevrat.
Puneti compozitia intr-o punga speciala cu cornet de cca 1 cm (sau seringa cu forme ptr frisca de tort). Incalziti bine uleiul 190 C daca aveti friteuza, si puneti din compozitie lasand sa se prajeasca cca 4-5 min, pana vedeti o culoare frumoasa aurie, apoi scoateti si asezati intr-o farfurie tapetata cu hartie de bucatarie ptr a absoarbe uleiul.
Le stropti imediat cu apa de floare de portocale si presarati zahar deasupra. Se pot servi asa sau cu nutella.
1
In loc de nutella, puteti sa faceti o crema voi si anume aveti nevoie de 150 gr ciocolata neagra si 100 ml smantana, dati prin razatoare ciocolata si puneti intr-un bainmarie. Smantana o incalziti pana ajunge la prima fierbere apoi o varsati deasupra la ciocolata, lasati cca 2 min si apoi amestecati. Inainte de a o servi, lasati-o sa se raceasca.