Churros

de Anamaria Cook in Dulciuri, 17 Iul 2013 | 15159 vizualizari

 

Gogoselele astea imi aduc aminte de mare: un sombrero mare va rog!!!

 

INGREDIENTE

  • 120 ml lapte
  • 100 ml apa
  • 150 g faina
  • 125 g unt
  • 4 oua
  • 1 lingura zahar
  • un praf de sare
  • ciocolata topita pentru servit
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Churros:

  Puneti la fiert apa, laptele, untul si zaharul. Cand au inceput sa fiarba luati vasul de pe foc, adaugati faina si amestecati energic pana ce se desprinde de pe peretii vasului.

  Lasati aluatul sa se racoreasca pana nu mai frige, dar nu il lasati sa se raceasca de tot. Puteti topi ciocolata intre timp :) sa puteti incerca gogoselele imediat ce sunt gata. Cand aluatul s-a racorit adaugati ouale unul cate unul amestecand pana ce obtineti un aluat moale si lipicios.

  Folositi o punga de plastic cu un varf in forma de stea pentru a forma gogosile. Eu le-am format pe o spatula apoi scufundati-le in ulei incins pana ce se desprind de aceasta si capata o culoare aurie. Cand sunt gata scoateti-le pe un prosop de bucatarie.

  Pudrati cu zahar si serviti cu sosul de ciocolata (Pentru acesta eu am folosit o ciocolata amaruie si putin lapte  ~50 ml cat sa se formeze un sos de consistenta smantanii).

  POFTA BUNA!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Churros" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Churros