Le-aș servi în fiecare zi...
Aluat
Crema de patiserie
Glazură lichidă
Se fierbe apa cu uleiul și un praf de sare.
După ce au dat în clocot, se iau de pe foc și se adaugă făina.
Se amestecă energic pentru a nu se forma cocoloașe.
După ce s-a răcit aluatul se adaugă ouăle, unul câte unul.
Se formează mici bile din aluat (cu mâna unsă cu ulei) și se așează pe o tavă acoperită cu hârtie de copt, cu distanță între ele.
Mie mi-au ieșit 36 de bile, au încăput toate într-o tavă obișnuită de cuptor.
Se introduce tava în cuptorul bine încălzit, pentru aproximativ 30 minute, până când devin aurii.
Crema
Se amestecă ouăle ca pentru omletă cu zahăr, un praf de sare; se adaugă laptele și amidonul.
Amestecul obținut se pune pe foc sau la bain-marie, se amestecă continuu până când se îngroașă.
Se ia de pe foc, se adaugă untul și esența de vanilie.
Se lasă să se răcească.
Glazură
Se topește la microunde (sau bain-marie) ciocolata și 2-3 linguri de lapte.
Se adaugă untul și se amestecă bine.
După ce s-au copt bilele, se lasă la răcit și se taie pe jumătate.
Se umplu cu crema de vanilie după care „se inundă-n glazură”. :)
Poftă bună!
1
În primele 15 minute, nu se deschide cuptorul, există riscul de a se lăsa.
2
Se servesc ca atare sau cu o cupă de înghețată de vanilie.