Choux a la creme

de Ubulika in Dulciuri, 16 Mai 2010 | 3759 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250ml de apa
  • 150 g faina
  • 100ml ulei
  • 3 -4 oua
  •  un varf de cutit de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Choux a la creme:

Se pune la fiert intr-o craticioara, la foc mic, apa si uleiul. Cand da in primul clocot, se ia de pe foc, se adauga faina dintr-o data, se pune inapoi pe foc si se amesteca bine . Se lasa la racit.Se pun ouale intregi, unul cate unul ,nu se pune alt ou pana cel dinainte nu se incorporeaza.Aluatul  ar trebui sa aiba o consistenta cremoasa, nici tare, dar nici prea moale ca sa-si pastreze forma in tava. Se pune ustensila de spritat si se fac rozete in tava neunsa sau cu hartie de copt(mie oricum mi se lipesc putin orice as face :(. Se da la cuptor la foc mediu cca 20-25 de minute, mare atentie insa: nu se deschide cuptoru primele 10-15 minute ca se lasa.

Pofta buna !

 

p.s Umplutura: frisca sau crema de vanilie

Glazura cumparata la plic:)

Daca ti-a placut reteta noastra "Choux a la creme" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (12)

Ubulika 1

16.05.2010, 14:30

clar .. la unele mancaruri nu am eu treaba cu aspectu) ca nu imi iese dar curaj am inceput sa imi facincet incet
acuma nu chiar la toate ))

Rocsi 1

16.05.2010, 14:42

las ca asa sunt si eu..nu imi ies toate aspectoase dar macar au gust bun si asta conteaza

Bucataras 1

16.05.2010, 15:40

nici mie

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Choux a la creme