Choux a la crem

de ralu_ca in Prajituri, 14 Apr 2013 | 6788 vizualizari

 

Sunt preferatele mele, este pentru prima data cand le fac eu, dar prima oara am mancat acum 20 de ani..cand eram studenta...

 

INGREDIENTE

  • gogosele:
  • 300 ml apa
  • 1/2 pachet unt
  • 1 cana si jumatate faina
  • 4 oua
  • crema vanilie:
  • 3 oua
  • 1,5 l lapte dulce
  • 4 linguri faina
  • 5 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 fiola esenta vanilie
  • glazura:
  • 3 lingurite de zahar
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri de lapte dulce
Portii: 40
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Choux a la crem:

Pentru inceput am preparat crema de vanilie: intr-o cratita potrivita am amestecat  bine ouale cu zaharul, apoi faina si laptele. Le-am pus pe foc si am amestecat continuu pana a inceput sa fiarba. Am mai lasat inca 5 minute sa fiarba, bineinteles amestecand continuu pt a nu se lipi. Am lasat-o la racit, dupa care am adaugat zaharul vanilat si esenta de vanilie.

Intr-o cratita am pus la fiert untul cu apa. Cand au inceput sa fiarba am adaugat faina, amestecand continuu si am obtinut un aluat care se dezlipeste de cratita. Am mai amestecat cateva minute, tot pe foc, pentru a se mai usca compozitia. Am dat la o parte cratita lasand amestecul sa se racoreasca, dupa care am inceput sa incorpozez ouale, unul cate unul.(Oul se adauga dupa ce se incorporeaza cel dinainte foarte bine in compozitie).

Cratita se introduce pentru aproximativ 1 ora la frigider.

Intre timp pregatim tavile cu hartie de copt. Cu o lingura potrivita incepem sa facem gramajoare ( nu prea mari ) pentru ca ele cresc destul de mult.

Tava se introduce la cuptorul care deja a fost incalzit si in appox 25 min gogoselele sunt gata.

Dupa ce s-au racit le taiem pe o parte si le umplem cu crema de vanilie, iar pe deasupra turnam glazura ( intr-un ibric am pus ingredientele si la foc mic lasam sa se formeze glazura )

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Choux a la crem" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Eclere pas cu pas (reteta video)