In toata nebunia zilelor astora, cand ba ne arde canicula, ba ne ocoleste ploaia, nici Nea Ilie cel cu biciul de foc nu ne-a vizitat in 2012, bag de seama tot politica l-a deranjat, - in aceste zile spuneam, in gradina mea s-au facut ca o minune de binecuvintare dovleceii si castravetii. Si oricat am daruit si altora din binele dat de bunul Dumnezeu ca rod al muncii grele, oricat am gatit ori am conservat, tot a ramas cat sa vreau sa ma si joc, in disperare de cauza. Decat sa se strice, mai bine incerc sa-i pun zucchini fie si in prajitura! Zis si facut!
Pun pariu ca nu va vine sa credeti, poate unele ati incercat ceva similar. Eu va zic ca dulcele asta e sublim. O tava s-a topit cat ai zice: zucchini. Asa ca a fost musai sa o refac! Ce vedeti in imaginea alaturata e prajitura refacuta. Prima tava, s-a topit fara nici un parfait de cafea, inca pe cand era calda. N-a protestat nici unul dintre dedulcitorii furati de curiozitatea de a da iama prin tava abia scoasa din cuptor! Dimpotriva! N-apucau sa zica nici "pas", erau prea ocupati sa nu lase prea mult celorlalti! :)
1. Porneste cuptorul si incinge-l bine. Pregateste o tava de 30x40 cm (medie), in care aseaza foaie de copt;
2. bate untul, uleiul, zaharul, vanilia si sarea cu mixerul pana obtii o compozitie ca o crema alba si nu foarte consistenta; adauga oule pe rand si la final iaurtul si faina alternativ; adauga la final si praful de copt si zucchini, iar chiar la sfarsit, adaugi si fulgii de ciocolata;
3. pune compozitia in tava de copt si las-o in cuptor pana cand aluatul nu se mai "prinde" de scobitoare (aprox. 30 min, in functie de cuptor); prajitura nu va creste foarte mult;
4. topeste ciocolata cu 50 ml de frisca pe bain marie si intre timp bate frisca dar nu foarte tare; pune in frisca linguritele de cafea si ciocolata topita, amesteca usor si toarna compozitia in masina de facut inghetata, dar pastreaza 1/3 din compozitie;
5. dupa ce s-a copt si s-a racit putin prajitura, pune peste compozitia de frisca cu ciocolata, presara fulgii de migdale de-asupra si pudreaza cu scortisoara.
6. dupa ce s-a racit, taie-o in cuburi potrivit de mari, pune-i de-asupra un glob de parfait si serveste ornata dupa cum doresti.