Chocolate Angel Cake

de Anamaria7 in Torturi, 15 Feb 2010 | 5781 vizualizari

 

Printre vechile poze am gasit acest mic tort pe care l-am facut pentru a incerca ceva 'light' asa cum scria in cartea de retete :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 40g faina
  • 15g cacao
  • un praf de sare
  • 5 albusuri
  • 1lgt praf de copt
  • 115g zahar brun
  • Pentru crema:
  • o budinca de ciocolata
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chocolate Angel Cake:

Preincalzim cuptorul la 180C si tapetam o forma de tort mai mica de 23cm.

Faina, cacaoa si praful de copt se amesteca bine. Albusurile se bat spuma cu praful de sare, iar cand s-au intarit se adauga treptat zaharul. La final se adauga in ploaie amestecul de faina.

Daca nu avem o forma speciala pentru astfel de torturi, putem sa ungem un pahar inalt de sticla cu ulei si sa il asezam cu grija in mijlocul formei. Apoi turnam compozitia si introducem in cuptor pentru cca 35min (testam cu scobitoarea). Inainte de a scoate tortul din forma, il lasam sa se raceasca complet.

Budinca se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj, se imbraca blatul, apoi se orneaza (eu am avut zmeura).

Daca ti-a placut reteta noastra "Chocolate Angel Cake" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu ciocolata, bezea si zmeura