Preparat ovo-lacto-vegetarian....
O bunatate!
Sos:
Spanacul se fierbe intr-o cana de apa fix 3 minute, se scurge bine intr-o sita, se toaca.
Quinoa se spala in cateva ape intr-o sita, se fierbe in doua cani pline cu apa timp de zece minute la foc mic, se scurge si se pune intr-un vas larg.
Se adauga semintele de chia, oul, pesmetul, branza, parmezanul, spanacul, sarea, praful de usturoi, cel de busuioc, praful de copt si se amesteca.
Se formeaza chiftelutele care se dau prin susan si se asaza pe o foaie de copt. Se coc la cuptor la 200 de grade pana se rumenesc frumos(in jur de 30 de minute).
Intre timp se prepara sosul: intr-o tigaie adanca se pune untul, se topeste la foc mic, se adauga faina se amesteca rapid si se toarna laptele putin cate putin, amestecand continuu.
Se lasa sa dea in clocot , se ingroasa sosul usor, intre timp se bate oul cu smantana si se adauga in compozitie. Se tine pe foc pana devine ca o ciulama mai grosuta( nu mult), se potriveste gustul de sare, piper, nucsoara.
Cand chiftelutele sunt gata , se pun in sos, se mai lasa cat dau un clocot si se opreste focul.
Se mananca calde, sunt excelente!
1
Sunt foarte bune si cu un sos de rosii si busuioc