Chiftelute picante in sos, sub capac de piure de cartofi

de Merisor in Mancaruri cu carne, 6 Iul 2013 | 11617 vizualizari

 

Eu de obicei cand fac chiftelute, fac multe si mancam calde cu mustar, apoi la cele care raman fac un sos , insa de data asta am facut asa ca o budinca, cu piure de cartofi.
Sunt foarte bune!

 

INGREDIENTE

Pentru chiftelute:

  • 1 Kg carne tocata amestec:porc + vita + pui
  • 2 cepe
  • 6 catei usturoi
  • 1 morcov
  • 4 cartofi
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • ulei pentru prajit

Pentru sos:

  • 1 borcan zacusca de vara
  • 3 linguri suc de rosii
  • 1 lingurita zahar

Pentru piure:

  • 1 Kg cartofi
  • 30 gr unt
  • 150 ml lapte
  • apa
  • sare
  • busuioc maruntit
  • 4 catei de usturoi
  • 150 gr cascaval Delaco afumat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute picante in sos, sub capac de piure de cartofi:

Mai intai pregatim chiftelutele.

Curatam legumele si le spalam, apoi trecem ceapa si usturoiul prin masina de tocat sau robot si le amestecam cu carnea tocata.

Trecem prin masina de tocat si cartofii cu morcovul, ii stoarcem bine de sucul pe care il lasa si ii amestecam cu carnea tocata.

Adaugam sare, piper, cimbru si doua oua intregi si omogenizam.

Formam chiftelute rotunde si micute si le prajim in uleiul incins, pe toate partile, apoi le scoatem intr-o sita sau pe prosoape absorbante sa le inlaturam uleiul.

Pregatim intre timp si piureul.

Curatam cartofii, ii spalam si ii punem la fiert in apa cu sare.

Cand incep sa se sfarame ii scurgem si ii pasam impreuna cu usturoiul curatat si presat,  busuiocul maruntit maruntit. Adaugam untul si diluam cu lapte fierbinte.

Pentru sos amestecam zacusca( reteta aici: http://www.bucataras.ro/retete/zacusca-de-vara-48235.html ), cu sucul de rosii si zaharul.

Intr-o forma termorezistenta asezam chiftelutele apoi punem sosul si acoperim cu piureul de cartofi.

Dam la cuptor pentru 15 minute la 180 de grade dupa care scoatem si radem cascavalul deasupra, apoi introducem din nou la cuptor pentru 5 minute.

Servim alaturi de muraturi sau salata.

 

TIPS-URI

1

Zacusca se poate inlocui cu sos de legume sau pur si simplu cu suc de rosii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute picante in sos, sub capac de piure de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute marinate