Noua chiftelutele ne plac tare mult ...De aceasta data le-am preparat marinate.Foarte bune !!!
Incepem prin a face aluatul pentru chiftelute:
Curatam cartofii de coaja,ii spalam,ii taiem cuburi mici si ii fierbem in apa rece cu sare.
Cand s-au fiert bine,ii scurgem de apa ,si ii lasam putin sa se raceasca.II amestecam cu ouale ,carnea,condimentele si usturoiul pisat.
Din aceasta compozitie formam chiftelutele si le prajim in ulei incins pe ambele parti.
Le scoatem pe un servet de hartie pentru a elimina excesul de ulei.
Separat facem sosul :
Curatam usturoiul si il pisam .Il punem la calit in putin ulei .Adaugam sucul de rosii,zahar,sare,piper,foaia de dafin si am lasat sa fiarba la foc mic pana ajunge la consistenta dorita.
Punem chiftelutele in sos,adaugam otetul si mai lasam la foc mic 2-3 minute.