Chiftelele
Ingredientele pt chiftele se pun intr-un castron si se amesteca bine. Se umezesc mainile cu apa sau se ung cu ulei (dupa preferinta) si formeaza chiftelutele in forma dorita. Se pun in tava tapetata cu hartie de copt si se introduc in cuptorul preincalzit, la foc mediu pentru cca 30 min.
Sosul
Intr-o cratita se pune ceapa si ardeiul tocate cu ulei si cca 200 ml apa. Se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba pana scade apa moment in care se pun rosiile si usturoiul taiat felii subtiri, se amesteca si se lasa sa se caleasca 5-10 min. Se adauga 300-400 g apa incalzita si chiftelele fierband impreuna 10 min. Adaugam faina amestecata bine cu putina apa si o incorporam cu grija pentru a nu se forma cocoloase. Se condimenteaza si se lasa sa fiarba 10 min.
Se servesc cu piure de cartofi.