Chiftelute marinate

de dakris in Mancaruri cu carne, 16 Mar 2012 | 6164 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pt chiftele
  • 350 g carne tocata
  • 2 oua
  • 1 ceapa
  • cateva fire de patrunjel si marar
  • sare, piper, busuioc, usturoi granulat
  • Pt sos
  • 1 ceapa 50 ml ulei
  • 400 g rosii decojite in bulion
  • 3 catei de usturoi
  • 1 lingura faina
  • ½ ardei rosu (sau 1 lingura bulion de ardei)
  • sare, cimbru, busuioc, 1-2 foi dafin
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute marinate:

Chiftelele

Ingredientele pt chiftele se pun intr-un castron si se amesteca bine. Se umezesc mainile cu apa sau se ung cu ulei (dupa preferinta) si formeaza chiftelutele in forma dorita. Se pun in tava tapetata cu hartie de copt si se introduc in cuptorul preincalzit, la foc mediu pentru cca 30 min.

Sosul

Intr-o cratita se pune ceapa si ardeiul tocate cu ulei si cca 200 ml apa. Se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba pana scade apa moment in care se pun rosiile si usturoiul taiat felii subtiri, se amesteca si se lasa sa se caleasca 5-10 min. Se adauga 300-400 g apa incalzita si chiftelele fierband impreuna 10 min. Adaugam faina amestecata bine cu putina apa si o incorporam cu grija pentru a nu se forma cocoloase. Se condimenteaza si se lasa sa fiarba 10 min.

Se servesc cu piure de cartofi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute marinate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

ieri la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftele marinate