M-a terminat Timea cu spatzle matze astea :))))
asa ca am gasit la Lidl si am facut cunostinta cu ei. super bun!
Spalam si curatam ceapa si morcovul. Ceapa o taiem solzisori, morcovul il dam pe razatoarea mica. Patrunjelul il spalam si il tocam marunt.
Carnea tocata o amestecam cu legumele tocate, adaugam sare cu condimente. Formam chiftelute mai marisoare pentru ca scad la fiert.
Incingem 2 lg ulei masline intr-o tigaie si punem chiftelutele si rosiile uscate. Lasam un pic sa se rumeneasca, le intoarcem si adaugam supa de pui. Condimentam cu un pic de sare, boia, pasta de tomate si lasam sa fiarba. Cand sunt fierte si scade zeama, oprim focul silasam un pic acoperite cu un capac.
Taiteii ii punem la fiert intr-un vas cu apa si un varf de cutit sare. Sunt fierti cand se umfla si se ridica la suprafata.
Servim o portie de chiftelute in sos, garnitura de taitei si castraveti in otet sau dupa preferinte.
1
ingredientele costa aproximativ 20 lei.
2
sunt grozavi acesti taitei.
3
nu tineti mult la fiert taiteii.