Asta a fost pranzul de astazi,extrem de simplu si usor,cred ca si un copilas ar fi capabil sa il faca :) partea interesanta insa este ca odata cu pregatirea acestui banal preparat am descoperit cateva calitati ale sosului de peste :),fapt care m-a si determinat sa postez aceasta reteta in blog.
Am folosit pentru gratar:
Garnitura: cartofi,ulei ,sare
Acum 2 seri scosesem din congelator pulpa de porc cu gandul de a face un gratar pentru ca imi era dor de gustul acela pe care il da prepararea carnii la gratar,insa,am lasat carnea la dezghetat in frigider,pana a 2-a zi,apoi am marinat-o cu otet de orez,sos de peste,5 spices,garam masala si am pus-o intr-o punga de plastic,cu tot cu lichid si am bagat-o inapoi in frigider.Din anumite motive,seara trecuta nu am mai preparat-o si ea a ramas tot acolo,cu marinata pe ea,iar astazi deja trebuia facut ceva,asa ca…am luat carnea si am gatit-o pe tigaia grill din dotare,incinsa bine la focul aragazului si unsa cu cateva picaturi de ulei.
Cu siguranta si faptul ca nu am mai pregatit de mult carne la gratar dar si marinata,au ajutat carnea sa capete un gust senzational,s-a fragezit foarte tare (in mod normal carnea la gratarul de pe aragaz este ceva mai uscata),a fost suculenta si aromata iar asta ,m-a determinat sa impartasesc cu voi aceasta reteta in aparenta extrem de banala
Cartofii i-am prajit pe aragaz in baie de ulei si am completat meniul cu o salata de vara,racoroasa,asezonata cu busuioc din ghiveciul propriu
Pofta mare!