Se curata cartofii si morcovul, se spala si apoi se vor da pe razatoare pe partea mica. Adaugam cartofii si morcovul ras peste carne, dupa care adaugam si usturoiul care l-am curatat si pisat (sau mai usor dat tot pe razatoare). Patrunjelul il tocam marunt si il adaugam peste celelalte. Cele 3 felii de paine le vom inmuia in apa rece, dupa care le scoatem si stoarcem bine de apa. La final adaugam ouale batute, painea, sare si piper dupa gust, dupa care le amestecam pe toate. Din compozitia obtinuta facem bilute pe care le prajim in ulei incins.
Separat intr-o oala desfacem smantana si bulionul si asezam oala pe foc. Cele 3 linguri de faina le desfacem cu un pahar de apa si apoi o adaugam peste smantana si lasam pe foc cam 10 minute, adaugand un pic de sare si piper. La final adaugam chiftelutele in sosul obtinut si mai lasam pe foc cam 15 miunte
Sper sa va placa si pofta buna!
1
in sos este bine de adaugat doua foi de dafin pentru aroma.