Chiftelute in sos cu cartofi

de daniela_angelica in Porc, 23 Aug 2013 | 3963 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 gr carne macinata
  • 100 gr cubulete mici de jamon
  • 6 oua
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 lingura patrunjel tocat
  • Mugurasi de pin (optional)
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1/2 ardei gras
  • Sos de rosii
  • 1 conserva mica de mazare
  • Cartofi pentru garnitura
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute in sos cu cartofi:

Se pregatesc chiftelutele astfel: se amesteca carnea cu jamonul,usturoiul pisat,5 oua,mugurasii de pin,patrunjelul si se condimenteza,compozitia iese mai moale. Intr-o tigaie se pune destul ulei la incins. Cand s-a incins cu o lingura se ia din compozitia de carne si se pune in tigaie de sus in jos ca sa iasa cat de cat rotunde...nu trebuie rumenite mult...cand sunt gata se pun pe servetele de bucatarie.

Aparte intr-o alta oala se rade ceapa si se caleste cu o lingura ulei ,la fel se procedeaza si cu morcovul,se adauga sosul de rosii ,ardeiul si o foaie de dafin ,se completeaza cu apa si se lasa sa fiarba.cand sunt fierte cat de cat se adauga chiftelutele,se mai lasa la fiert 15 min iar la final se rade un ou fiert si se adauga conserva de mazare.

Se serveste  cu cartofi fripti cubulete.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute in sos cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

ieri la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute in sos de smantana si bulion