Din chiftelutele ramase de la reteta anterioara "Chiftelute in aluat", am oprit cateva si pt a face si o mancarica pt masa de pranz. Chiftelutele fiind deja facute, restul a mers repede...
Aveti ingredientele la reteta de "Chiftelute in aluat". Aici va spun ca din toate cantitatile am oprit vreo 18 chiftele, pe care de data aceasta nu le-am prajit in cuptor, ci le-am dat prin putina faina alba si le-am prajit in ulei.
Pt sos: ceapa curatata si taiata marunt o punem la calit in putin ulei de masline. Adaugam si usturoiul taiat marunt si el, mai lasam 1 minut si adaugam ciupercile taiate in sferturi. Le lasam la foc iute sa se caleasca, adaugam vinul si le lasam sa fiarba pana ciupercile sunt facute bine, aproximativ 15 minute. Smantana o punem intr-un castron, adaugam amidonul si amestecam sa se dizolve bine si mai adaugam inca 1 ceasca apa rece. Cand ciupercile au fiert suficient, adaugam smantana cu amidon si apa, sare si piper dupa gust si lasam sa dea cateva clocote pana ce sosul se leaga. La urma punem patrunjel si marar tocat fin.
Pofta buna!!
1
serviti chiftele cu sos, simple cu muraturi...noi am preferat sa facem o mamaliguta alaturi...oricum le-ati manca va spun ca sunt delicioase