Zacusca mexicana

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 22 Iul 2012 | 7729 vizualizari

 

Ieri a trebuit sa fac curatenie in congelator la mama la tara si cum am mai gasit niste pechete de ardei copt si vinete m-am gandit sa fac prima portie de zacusca mexicana pe anul acesta. Am sa va spun ingredientele pe care le folosesc eu pentru o cratita de 15 L.
Ieri eu am facut cu mai putin de 1/2 din ingrediente.

 

INGREDIENTE

  • 2 Kg vinete coapte
  • 2 kg ceapa
  • 4 kg ardei(gogosari + Kapia) de preferinta copti
  • 2 Kg mere(eu pun de orice fel)
  • 2Kg morcovi
  • 2Kg telina
  • 800 g pasta de tomate
  • 1 L ulei
  • condimente: foi de dafin, piper, oregano, nucsoara, cimbru,
  • 4 liguri sare(pentru inceput, pe parcurs se gusta si daca mai trebuie mai punem)
  • 4 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca mexicana:

Se coc vinetele si se lasa la scurs(nu se arunca zeama), se coc si ardei si se procedeaza la fel.

Merele curatate de coaja, telina, morcovul se dau pe razatoare.

Se pune ceapa la calit in 3/4 L ulei, iar cand este putin patrunsa se pune telina, morcovul  si mai tarziu merele. Se mesteca continuu(se tin pe foc aprox. 30').

Apoi se adauga ardeiul tocat marunt. Vinetele se freaca cu restul de ulei si se rastoarna in cratita dupa care se amesteca cu celelalte ingrediente si se condimenteaza. Se pune putin den zeama de vinete si putin din zeama de ardei si se da la cuptor. Pe parcurs se verifica sa nu fie prea groasa compozitia diluand tot cu zeama de la vinete si cea de la ardei.Cand este aproape gata se adauga tomatele si se mai lasa la cuptor 15-20'. Intre timp se pregatesc borcanele, se sterilizeaza(eu le pun in tava fara capac si le tin putin in cuptor dupa ce am stins focul)

Se pune zacusca in borcane se pun capacele si se mai lasa la cuptor 5-10' dupa care se stinge focul, iar borcanele vor ramane in cuptor pana se racesc, apoi se trec in camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca mexicana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

ieri la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

ieri la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

pe 09.10 la 10:27

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]