Chiftelute de vitel la cuptor in marinada cu bulgur

de rivka in Vita, 15 Aug 2010 | 6006 vizualizari

 

INGREDIENTE

pentru chiftelute:

  • 500 grame carne tocata de vitel
  • 2 lingurite praf de usturoi
  • 1 lingurita pasta de ardei iuti=sambal
  •  1 lingurita plina varf condimente amestec de ierburi italiene
  •  sare
  • 1 ceascuta pesmet
  • 2 oua
  • hartie de copt

 pentru marinada:

  • 1 ceapa
  • 1 catel usturoi
  • 1 ardei mic rosu
  • 4 linguri ulei masline
  • 1 lingurita piper 4 anotimpuri
  • 2 conserve mici pasta tomate
  • apa

garnitura(pt 2 portii):

  • 2 cesti mari de bulgur
  • patrunjel verde pt ornat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de vitel la cuptor in marinada cu bulgur:

Se amesteca carnea tocata cu praful de usturoi, condimentele italiene, pasta de ardei iuti, sare, pesmet si 2 oua.Se fac chiftelutele cu mainile umede curate si se pun pe hartie de copt in tava de cuptor.Se da tava la cuptorul incalzit la cca 240 grade cca 15 minute. Se prepara marinada:se toaca ceapa si ardeiul  si catelul de usturoi.Se calesc impreuna la foc mic amestecandu-se pana se inmoaie.Se adauga pasta de rosii si apa si se lasa la foc mic sub capac aproximativ 7 minute. Se adauga in sos jumatate din cantitatea de chiftelute si 1 lingurita de piper 4 anotimpuri se se mai lasa impreuna sa fiarba la foc mic cca 5 minute.Se opreste focul si se lasa putin sa se odihneasca. Bulgurul se pune intr-un castron in apa rece cca 30 minute.Apoi se scurge de apa cu ajutorul unei site. La fiecare portie se serveste pe farfurie o portie de bulgur si deasupra cu ajutorul unui polonic se pun chiftelutele cu sos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de vitel la cuptor in marinada cu bulgur" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 41 %
999.99 lei
589.99 lei

COMENTARII (14)

Sylvia 1

16.08.2010, 17:37

Bestial arata

mihaelar63 1

18.08.2010, 21:50

foarte interesant ,bulgurul , merge la favorite

ionix 1

19.08.2010, 12:58

ce bine arata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute cu orez