Chiftelute de legume

de dakris in Aperitive / Garnituri, 22 Aug 2012 | 22000 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel
  • 2 cartofi
  • 2 morcovi
  • 1 ou
  • 2 linguri faina
  • sare, piper
  • patrunjel
  • pesmet
  • ulei pt prajit
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de legume:

Dovlecelul, se decojeste, se spala, se razuieste prin ochiurile mari ale razatorii, se sareaza si se pune intr-o strecuratoare la scurs cca 30 min.

Cartofii si morcovii decojiti se pun intr-o cratita cu apa si sare la fiert. Cand s-au fiert pe jumatate se scurg si se lasa la racit.

Dupa ce s-au racit cartofii si morcovii se razuiesc prin ochiurile mari ale razatorii, peste acestia se pune si dovlecelul scurs, oul, sarea, piperul, patrunjelul tocat, se amesteca bine, apoi se incorporeaza faina. Se modeleaza compozitia in forma dorita, strangand-o bine in palme, apoi se tavaleste prin pesmet. Se prajesc in ulei incins pana capata cu culoare rumena.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute din cartofi cu bacon si porumb