Chiftelute de dovlecei

de Ela68 in Aperitive / Garnituri, 26 Apr 2013 | 12579 vizualizari

 

Prefer chiftelutele de dovlecei in locul celor din carne. Nu le fac atat de des pe cat mi-as dori din cauza faptului ca incerc sa evit pe cat pot prajeala. De gustoase, sunt foarte gustoase.

 

INGREDIENTE

  • 3 dovlecei , marime medie
  • 2 oua
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura marar
  • 150 gr branza afumata de la sibieni ( se poate pune si telemea )
  • 2-3 linguri pesmet
  • sare, piper, dupa gust
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de dovlecei:

Se curata dovleceii de coaja, se rad pe razatoarea cu ochiuri mari si se presara cu sare ( nu foarte multa daca si branza e sarata ) . Se lasa 15 minute, apoi se storc bine de zeama si se amesteca cu ouale, verdeata tocata marunt, branza data pe razatoarea cu ochiuri mici si pesmetul. 

Se formeaza chiftelutele, care se dau prin faina si se rumenesc pe ambele parti la foc mediu, asezandu-le apoi pe un servetel pentru ca uleiul sa fie absorbit. 

Se pot servi cu usturoi , sos de iaurt, sos Tzatziki sau cu rosii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Bunica 1

26.04.2013, 20:47

Imi plac foarte mult!

Rocsi 1

26.04.2013, 21:50

Cat de buneeee

diana_k 1

27.04.2013, 13:02

gustoase rau

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți cu migdale - Crocanți și delicioși

ieri la 11:47

Drob de pui - Rețeta simplă și savuroasă pentru masa de Paște

ieri la 11:30

Prăjitura cu biscuiți și cremă de vanilie - Deliciu fin și cremos

pe 03.04 la 10:08

Rețeta de cozonac fără frământare - Pufos, dulce și aromat

pe 03.04 la 10:02

Noodles cu legume - Rețeta gustoasă de post

pe 01.04 la 08:51

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

3137 puncte

Rocsi

1480 puncte

MotanLaOale

1083 puncte

mirela0911

1000 puncte

mena29

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de vinete, dovlecei si branza