Chiftelute cu sos de rosii si busuioc

de papabundetot in Porc, 3 Mai 2014 | 5659 vizualizari

 

Saptamana aceasta daca tot a avut inclus un weekend prelungit,am profitat din plin si am tot incercat retete noi,care mi-au venit in minte,se pare ca am avut si ceva inspiratie deoarece desi am gatit mult parca tot nu mai avem nimic pregatit acum pentru a manaca ceea ce inseamna ca a fost bun si s-a mancat,iar asta nu poate decat sa ma bucure :) Desi nu sunt o mare adepta a rosiilor in mancare,am avut totusi pofta sa fac un sos de rosii cu busuioc pentru ca imi imaginasem ca iese bun si nu m-am inselat,a fost o mancarica apreciata de ai mei dar chiar si mie mi-a placut tare mult.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit pentru chiftele:
  • 500 gr carne macinata de porc
  • 500 gr carne macinata de vita
  • 2 oua
  • 2 linguri gris
  • 1 lingurita tika masala
  • 1 lingurita sos de stridii
  • 1 lingurita sos de ardei iuti
  • 1 lingurita chimen macinat
  • 1 usturoi verde si 1 catel
  • 6-7 frunze busuioc
  • Pentru sos:
  • 800 gr rosii fara pielite taiate cubulete (Cirio)
  • 7-8 frunze busuioc tocate marunt
  • 1 catel usturoi
  • 1 lingurita pasta de creveti
  • 1 lingurita curry praf
  • 1 lingurita zahar
  • sare,piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute cu sos de rosii si busuioc:

Chiftele: Carnea am amestecat-o si apoi am pus-o in robot impreuna cu ouale,grisul,sosul de stridii,sosul de ardei iuti,condimentele ,usturoiul si busuiocul tocate marunt,si le-am maruntiti putin pana cand carnea a devenit mai fina si ingredientele s-au amestecat complet.

Intr-o tigaie am incins 2 linguri ulei si am prajit pe rand chiftelele formate,pana cand s-au rumenit frumos pe ambele parti.

Sosul: Am pus in robot rosiile din conserva,busuiocul tocat marunt si le-am amestecat bine pana cand s-a format o pasta.Intr-o craticioara am pus o lingura ulei de masline,usturoiul tocat marunt,condimentele si le-am lasat sa se prajeasca usor cateva secunde la foc iute,apoi am adaugat pasta de rosii cu busuioc si am lasat sosul sa fiarba 6-7 minute,am asezonat apoi cu sare si piper dupa gust si inainte de a stinge focul am pus o lingurita de zahar si am amestecat bine.

A fost o mancarica delicioasa pe care va recomand cu drag sa o incercati.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute cu sos de rosii si busuioc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute la cuptor cu sos marinat