Dovleacul se taie felii si se coace la cuptor pana se inmoaie (cca 40 minute).
Dupa ce s-a copt se paseaza la robot impreuna cu sarea, piperul si ienibaharul.
Usturoiul se taie feliute si se caleste 1 minut in ulei.
Adaugam dovleacul, amestecam si dam piureul deoparte pana preparam si chifteaua.
Cartofii fierti in coaja se curata de coaja, apoi se zdrobesc in mana, asa incat sa ramana bucati mai maricele.
Punem carnea tocata intr-un bol, adaugam cartofii zdrobiti,oul, usturoiul granulat,chimen, sare si piper dupa gus, patrunjel verde tocat.
Acest amestec il punem peste 2 linguri de ulei in tigaie, lasam apoi chifteaua sa se prajeasca la foc mic spre potrivit, cca 20 minute.
Din cand in cand o intoarcem sa se rumeneasca pe ambele parti.
Dupa ce s-a prajit chifteaua, stigem focul, presaram cascaval ras si patrunjel,asezam un capac peste tigaie si lasam sa se topeasca cascavalul.
Taiem apoi chifteaua in triunghiuri de marimea dorita, servim cu piure de dovleac si sos pesto.
Pofta buna!