Chiftelute cu sos de rosii

de simona72 in Vita, 10 Iun 2013 | 8107 vizualizari

 

Nu le-am mai facut de muuuult timp chiar daca sunt printre preferatele lui Bogdan. Le-am vazut la Timea si uite asa mi-a facut pofta sa le fac....

 

INGREDIENTE

pt chiftele:

  • 700-800 gr pulpa de vitel
  • 3 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • 2 oua
  • 2-3 felii de paine veche de 2-3 zile
  • patrunjel verde
  • 1 cescuta lapte
  • 1/2 lingurita amestec de condimente garam masala
  • un virf lingurita boia afumata
  • 2-3 linguri pesmet

pt sos:

  • 1 cutie suc de rosii
  • 1 cutie rosii in suc de rosii
  • 2 linguri pasta de gogosari(productie proprie)
  • un virf de lingurita pasta de ardei iute
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
  • 1 lingura ulei de masline
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute cu sos de rosii:

Carnea se spala si se curata de pielite, se taie cubulete si se da prin robot sau prin masina de tocat carne impreuna cu usturoiul. Se adauga condimentele peste carne, ouale(prima oara am pus doar un ou si a mai fost nevoie de unul), patrunjelul tocat marunt, feliile de paine inmuiate in lapte si scurse, rupem bucatele mici paine si o punem peste celelalte ingrediente.

Amestecam  cu mina toate ingredientele sa se incorporeze bine.

Cu mainile umede facem bilute pe care le dam prin pesmet si le punem in tava tapetata cu hirtie de copt. Dam chiftelele la cuptorul incins la 170-180 grade pt 25-30 minute. Facem sosul amestecind toate ingredientele pt sos, rosiile eu le-am taiat cuburi pt ca am vrut sa se simta putin, sa nu fie de tot zdrobite, am potrivit dupa gust de sare, piper si ardei iute. Am pus sosul pe foc si l-am lasat sa fiarba 5 minute. Am pus chiftelele in sos si le-am dat la cuptor pt 10 minute.

Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

se pot servii cu piure da cartofi, simple s-au cu muraturi

2

se pot fierbe niste paste si obtineti paste cu sos de rosii si chiftelutze

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute cu sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chiftele cu sos