Curatam cartofii,ii soalam,ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa rece cu sare.
Cand au fiert ii scurgem de apa,ii punem intr-un bol si ii lasam putin sa se racoreasca.
Amestecam bine carnea de vita cu cea de porc si o adaugam in bolul cu cartofi.
Adaugam apoi ouale,mararul,usturoiul curatat si pisat,sare si piper dupa gust.Se amesteca ingredientele foarte bine si dam compozitia la frigider pentru 30 minute.
Intre timp curatam ceapa,o spalam si o tocam marunt.
Punem putin ulei intr-o tigaie si calim ceapa.Cand devine translucida,adaugam mazarea,presaram sare dupa gust,knorr si 1\2 pahar cu apa.Lasam sa fiarba la foc mic.
Scoatem compozitia de chiftele din frigider si facem bile apoi le turtim cu mana.
Le prajim in ulei incins pana se rumenesc frumos pe ambele parti.
Se scot pe un servet de hartie pentru a elimina uleiul in exces.
Se servesc cu mazare.