Tare mult îmi plac „trăistuţele” astea,mai ales dacă e o masă de sărbătoare.Am încercat două variante,biluţele din aluat în care am pus carnea cruda şi trăistuţele în care am pus chifteluţele prăjite.Am preferat a doua variantă deoarece noua ne place carnea mai „făcută”.Pentru că am folosit un aluat mai delicat,nu am putut să le las prea mult în cuptor.
Am pregatit mai întâi aluatul.
Am amestecat crema mascarpone cu galbenusurile,smântâna,otetul.
Am pus apoi faina amestecata cu sare,piper si praful de copt.
Am framântat un aluat omogen,am acoperit cu folie si am lasat la frigider cam o ora.
Am pregatit compozitia de chiftele,amestecând toate ingredientele.
O parte din compozitie am folosit-o cruda,iar din cealalta am prajit chiftelute.
Ciupercile le-am calit cu putin ulei,am adaugat legumele si verdeata.
Am scos aluatul de la frigider,am facut mai întâi niste bilute,pe care le-am întins si am pus umplutura de chiftele.Le-am împachetat sub forma de bilute si le-am pus la cuptor pâna s-au rumenit,aproximativ 30 de minute.
Din restul aluatului,am întins o foaie foarte subtire si am taiat cercuri cu ajutorul unui bol cu diametrul de 18 cm.
Am pus legume si cate o chifteluta,am adunat ca o bocceluta si am legat cu brida de silicon.
Le-am pus la cuptor cam 35 de minute.
De preferat se servesc reci.