Chiftelute cu ceapa si maioneza

de lili in Aperitive / Garnituri, 26 Dec 2010 | 46532 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1kg carne tocata
  • 2 oua
  • 1 lingurita delikat
  • usturoi
  • faina
  • sare
  • piper
  • ulei
  • 5 cepe medii
  • 3 frunze dafin
  • delikatcateva boabe piper (5-6)
  • 50 ml otet
  • 2-3 linguri zahar
  • maioneza din 2 oua (diluata cu 1-2 linguri smantana)
 
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute cu ceapa si maioneza:

Se pregateste compozitia pentru chiftelute: carnea tocata se amesteca cu  ouale,usturoiul pisat,putina faina, delikatul sarea si piperul.
Din aceasta compozitie se modeleaza chiftelute mici rotunde . Se prajesc in ulei.

Prepararea cepei:
Intr-un vas, cca. 2l de apa, se pun sa fiarba cu 50ml de otet, zaharul(sa fie dulce-acrisoara),delikatul, putina sare, piperul boabe si frunzele de dafin .

In acest timp se curata ceapa si se taie pestisori cat se poate de subtire. Cand apa a inceput sa clocoteasca, se adauga ceapa si se lasa 3-4 min. (ceapa nu trebuie sa fiarba de mult, doar inmuiata sa fie asa mai transparenta). Se strecoara si se lasa la racit.


Dupa ce s-a racit se amesteca cu maioneza . Pe platou se pun chiftelutele la mijloc si ceapa pe margine, sau cum dorim noi sa le aranjam.


Pofta buna!!!



Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute cu ceapa si maioneza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

rivka 1

27.12.2010, 18:08

maerean_alina_maria 1

28.11.2013, 20:45

arata delicios!!!! sar putea sa o incerc si eu!!!

lili 1

29.11.2013, 14:06

astept impresii

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata de cruditati cu pui pe felie de mar