Nu le-am spus chiftelute,pentru ca mi-am amintit de chiftelele mamei!!
De la un timp,am devenit cam nostalgica,probabil se apropie primavara ca de mult o asteptam!!!
Intr-un castron punem carnea tocata, adaugam ceapa tocata fin, usturoiul pisat bine, painea stoarsa sau cartoful dat pe razatoarea cu ochiuri mici, ou, sare, piper, putin cimbru, verdeata spalata si taiata marunt. Amestecam bine totul, apoi formam chiftele, le trecem prin faina, le aplatizam in palma si le punem in ulei la prajit. Le scoatem pe hartie absorbanta si le lasam deoparte pana facem sosul.
In cratita cu o lingura de ulei rasturnam sucul de rosii, adaugam zaharul, frunzele de dafin si vinul. Lasam sa fiarba cateva minute, condimentam dupa gust apoi adaugam chiftelele, mai lasam sa fiarba la foc mic 5 minute, sa se mai ingroase sosul.
Scoatem dafinul si se pot servi cu diferite garnituri de orez sau piure de cartofi, dar si asa simple cu salata de rosii sau si mai bune, cu mamaliguta (ha, ha) !!
1
nu trebuie sa va speriati cand ati vazut 6 frunze de dafin
2
dafinul amaraste mancarea numai atunci cand ramane in mancare, daca este scoasa la timp, nu ramane decat aroma