Ardei umplut cu sos de rosii

de monusha in Mancaruri cu carne, 3 Aug 2016 | 4390 vizualizari

 

 O reteta calda pt zile reci..

 

INGREDIENTE

  • o conserva de rosii macinate 750 ml
  • 700 gr carne de vita tocata
  • 300 gr carne de porc tocata
  • o ceapa mare
  • 6-7 ling de orez sau o manutza de orez
  • 5-6 linguri ulei
  • un ou
  • sare
  • piper
  • boia
  • tumernic(daca va place)
  • 2-3 ling faina de grau
  • 8-10 ardei grasi
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umplut cu sos de rosii:

Calim ceapa intr-o cratita cu ulei pina devine aurie, apoi adaugam sarea, piperul boiaua si tumernicul(daca va place) si orezul pe care le lasam 5-6 min  dupa care le lunam de pe foc si le lasam sa se raceasca. Intre timp intr--un bol amestecam carnea macinata si adaugam apoi compozitia de ceapa si oez(dupa racire) un ou .

 Ardeii ii spalam si ii curatam de cotor si ii lasam la scurs.

 Cind compozitia e gata , umplem arderii si ii dam intr-un pic de faina alba (sa ii sigilam)

 In oala sau cratita in care vrem sa facem sosul, adaugam 2 ling de ulei si punem ardeii dati prin faina la rumenit( inatai cu capetele date prin faina, apoi pe margini)

Dupa ce s-au rumenit toti ardeii , ii asezam in cratita si turnam conserva de rosii pina ii acopera. daca nu e suficienta se poate adauga un pic de apa sau supa  de pui sau de viata sau de legume (doar broth)

Ii lasam sa fiarba pina sosul se reduce un sfert

Se servesc cu o paine de casa...pofta buna.

TIPS-URI

1

ardeii umpluti trebuie intepati un pic cu furculita ca sa lase aburul cind fierb

2

faina prin care dam ardeii face sosul sa se ingroase,

3

daca va place sosul un pic mai gros puteti adauga inca o lingura de faina dupa ce ati rumenit ardeii

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umplut cu sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpa de curcan cu ierburi aromate in vas roman