Chiftele in aluat de bere

de T I M E A in Mancaruri cu carne, 8 Noi 2012 | 199367 vizualizari

 

De cum le-am vazut la Gabi am zis ca trebuie sa le fac si eu. Si bine am facut ca au fost atat de bune incat o sa repet cand de curand schema asta. O varianta sanatoase a chiftelelor prajite si in plus, sunt direct cu paine deci foarte usor de luat si la pachet la scoala, servici, etc.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 400 gr faina
  • 1/2 plic drojdie uscata
  • 5 linguri ulei
  • 1/2 lingurita sare
  • 250 ml bere
  • Chiftele:
  • 500 gr carne tocata amestec porc + vita
  • un ou
  • 3 linguri pesmet
  • 1 ceapa mica
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita praf de usturoi
  • 1/2 lingurita piper
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele in aluat de bere:

Pentru aluat: amestecam intr-un bol faina cu drojdia si sarea. Adaugam berea si uleiul treptat framantand cu mana pana obtinem un aluat elastic care nu se mai lipeste de maini.

Separat amestecam ingredientele pentru chiftele si formam cu mana umeda 20 de chiftele rotunde. 

Aluatul il impartim in 20 de parti egale si formam bilute pe care apoi le intindem usor cu sucitorul.

Punem in fiecare cerc cate o bila de carne si strangem la mijloc apasand usor. 

Asezam bilele formate, cu partea stransa in jos,  intr-o tava termorezistenta unsa cu unt si tapetata cu faina si le lasam la dospit aprox 20 de minute. 

Le coacem  in cuptorul preincalzit la aprox 175-180 grade timp de 35 de minute pana se rumenesc usor deasupra.

Se pot servi calde sau reci, sunt bune oricum.

Eu le-am servit cu o pasta dulce picanta de legume facuta de mama mea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele in aluat de bere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (49)

Ligia Bxl 1

16.11.2013, 19:36

buna idee

mihaelar63 1

17.11.2013, 03:49

... Si eu unde eram de nu le-am vazut pana acum ? Faine de tot cineva zicea ca ar trebui si de post . De ce nu ?

-Licurici- 1

23.06.2015, 12:14

super!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute cu amestec de carne si legume fara faina, paine sau pesmet