Iata inca o reteta cu motto-ul "Gătesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale".
Pentru aceasta reteta am folosit amestecul de mirodenii Delikat- condimente pentru chiftele pentru ca toate ingredientele autentice folosite de Delikat pentru a crea acest produs, se gasesc si in bucataria marocana (de unde este inspirat acest preparat) si ofera un gust unic, delicios.
Am adaugat chili pentru putin kick si iaurt pentru a balansa aromele. Sucul de lamaie aduce prospetime si pune in valoare ingredientele de calitate folosite pentru acest preparat.
Ceapa si usturoiul se toaca marunt.
Se adauga uleiul si untul in vasul unei tajine (sau oala cu fund dublu si capac) si se incalzeste la foc mic cateva minute. Se adauga ceapa si usturoiul si se lasa 5-6 minute pana cand acestea se inmoaie, acoperite de capac.
Se adauga mixul de condimente Delikat, chili, cimbrul si rosiile, se amesteca usor, se acopera cu capacul si se lasa pana cand rosiile se inmoaie, 7-8 minute. Se indeparteaza cotorul rosiilor daca este nevoie, apoi se adauga fasolea, sucul de lamaie si maslinele si se mai lasa acoperite, inca 10 minute, amestecand din cand in cand. Se adauga sare si piper dupa gust.
La final, se presara cu patrunjel proaspat si se serveste cu iaurt si paine pufoasa.