Chiftelute delicioase, fara prajire, preferatele noastre, si mai ales, ale piciului meu:)
Chiftelute:
Sos marinat:
Carnea se toaca la masina sau robot, se amesteca toate ingredientele pentru chiftelute, verdeata si ceapa tocate marunt, morcovul dat pe razatoarea fina.
Daca vi se pare prea moale compozitia, puteti adauga putin pesmet.
Tapetam o tava cu hartie de copt, formam chiftelute, nu prea mari ca sa se coaca bine, le tavalim bine prin semninte de susan sau pesmet, le asezam in tava si le punem la cuptor la 200 grade. Periodic, le intoarcem de pe-o parte pe alta ca sa se patrunda uniform, astfel incat sa fie aurii si rumenite frumos.
Sosul marinat: intr-o cratita, inabusim ceapa cu putina apa, adaugam sucul de rosii, condimentele, se lasa sa clocoteasca 5 minute. Daca este prea gros datorita sucului de rosii, puteti adauga putina apa. Se pun si chiftelutele in cratita, feliile de lamaie fara coaja si se lasa si mai lasa sa clocoteasca domol vreo 10 minute.
Presarati deasupra patrunjel verde si.. pofta buna!
Merge un piure de cartofi alaturi, sau doar o salata.
1
Tava cu chiftelute se pune nu mai jos de mijlocul cuptorului, pentru a nu bronza prea tare.