Chiftele de curcan la cuptor / marinate

de ANCA in Curcan, 10 Apr 2011 | 9750 vizualizari

 

Chiftelute delicioase, fara prajire, preferatele noastre, si mai ales, ale piciului meu:)

 

INGREDIENTE

Chiftelute:

  • 500 g carne de curcan dezosata
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 oua
  • o ceapa mare
  • un morcov mic
  • patrunjel si marar
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • pesmet
  • seminte de susan

Sos marinat:

  • 2 cepe
  • 500 ml suc de rosii
  • 4 felii de lamaie
  • o foaie de dafin
  • maghiran
  • cimbru
  • patrunjel
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele de curcan la cuptor / marinate:

Carnea se toaca la masina sau robot, se amesteca toate ingredientele pentru chiftelute, verdeata si ceapa tocate marunt, morcovul dat pe razatoarea fina.

Daca vi se pare prea moale compozitia, puteti adauga putin pesmet.

Tapetam o tava cu hartie de copt, formam chiftelute, nu prea mari ca sa se coaca bine, le tavalim bine prin semninte de susan sau pesmet, le asezam in tava si le punem la cuptor la 200 grade. Periodic, le intoarcem de pe-o parte pe alta ca sa se patrunda uniform, astfel incat sa fie aurii si rumenite frumos.

Sosul marinat: intr-o cratita, inabusim ceapa cu putina apa, adaugam sucul de rosii, condimentele, se lasa sa clocoteasca 5 minute. Daca este prea gros datorita sucului de rosii, puteti adauga putina apa. Se pun si chiftelutele in cratita, feliile de lamaie fara coaja si se lasa si mai lasa sa clocoteasca domol vreo 10 minute.

Presarati deasupra patrunjel verde si.. pofta buna!

Merge un piure de cartofi alaturi, sau doar o salata.

TIPS-URI

1

Tava cu chiftelute se pune nu mai jos de mijlocul cuptorului, pentru a nu bronza prea tare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de curcan la cuptor / marinate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

ANCA 1

23.04.2012, 11:06

cum vinetie?.. daca e asa, e stricata!! carnea de pasare e chiar albicioasa, rozalie..

reisnaor_2006 1

09.10.2014, 11:13

babi5 1

16.12.2014, 06:46

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pilaf cu carne de curcan