Chiftele de curcan la cuptor / marinate

de ANCA in Curcan, 10 Apr 2011 | 9687 vizualizari

 

Chiftelute delicioase, fara prajire, preferatele noastre, si mai ales, ale piciului meu:)

 

INGREDIENTE

Chiftelute:

  • 500 g carne de curcan dezosata
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 oua
  • o ceapa mare
  • un morcov mic
  • patrunjel si marar
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • pesmet
  • seminte de susan

Sos marinat:

  • 2 cepe
  • 500 ml suc de rosii
  • 4 felii de lamaie
  • o foaie de dafin
  • maghiran
  • cimbru
  • patrunjel
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele de curcan la cuptor / marinate:

Carnea se toaca la masina sau robot, se amesteca toate ingredientele pentru chiftelute, verdeata si ceapa tocate marunt, morcovul dat pe razatoarea fina.

Daca vi se pare prea moale compozitia, puteti adauga putin pesmet.

Tapetam o tava cu hartie de copt, formam chiftelute, nu prea mari ca sa se coaca bine, le tavalim bine prin semninte de susan sau pesmet, le asezam in tava si le punem la cuptor la 200 grade. Periodic, le intoarcem de pe-o parte pe alta ca sa se patrunda uniform, astfel incat sa fie aurii si rumenite frumos.

Sosul marinat: intr-o cratita, inabusim ceapa cu putina apa, adaugam sucul de rosii, condimentele, se lasa sa clocoteasca 5 minute. Daca este prea gros datorita sucului de rosii, puteti adauga putina apa. Se pun si chiftelutele in cratita, feliile de lamaie fara coaja si se lasa si mai lasa sa clocoteasca domol vreo 10 minute.

Presarati deasupra patrunjel verde si.. pofta buna!

Merge un piure de cartofi alaturi, sau doar o salata.

TIPS-URI

1

Tava cu chiftelute se pune nu mai jos de mijlocul cuptorului, pentru a nu bronza prea tare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de curcan la cuptor / marinate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

ANCA 1

23.04.2012, 11:06

cum vinetie?.. daca e asa, e stricata!! carnea de pasare e chiar albicioasa, rozalie..

reisnaor_2006 1

09.10.2014, 11:13

babi5 1

16.12.2014, 06:46

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Curcan umplut la cuptor