Chiftele cu legume

de - Andreea - in Mancaruri de legume, 2 Noi 2018 | 4290 vizualizari

 

Atit de bune ...sa le incercati !!!

 

INGREDIENTE

  • 300 gr cartofi
  • 100 gr morcov
  • 100 gr dovlecel
  • 50 gr ceapa
  • 30 gr parmezan
  • 1 ou
  • patrunjel
  • rozmarin
  • pesmet
  • ulei
  • sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele cu legume:

Incepem prin a curata cartofii, ii spalam si ii punem la fiert in apa rece cu sare. Cand au fiert, ii scurgem bine de apa, ii punem intr-un bol si ii pisam ca pentru piure. Lasam sa se racoreasca.

Intre timp curatam morcovii, indepartam capetele dovleceilor si curatam ceapa. Toate legumele le taiem in cuburi marunte. 

Punem putin ulei intr-o tigaie si, cand uleiul este incins, punem la calit legumele, lasam cateva minute si apoi stingem focul si lasam sa se raceasca.

Dupa acest timp, adaugam legumele calite in bolul cu cartofi, apoi adaugam oul, parmezanul, patrunjelul tocat marunt, rozmarinul si sare. Amestecam bine toate ingredientele.

Daca vi se pare prea moale compozitia, adaugati putin pesmet.

Facem chiftelute din compozitia obtinuta si le trecem prin pesmet.

Le asezam pe o tava tapetata cu hartie de copt si stropim fiecare chifteluta cu putin ulei pe ambele parti.

Dam tava la cuptorul incins in prealabil la 200 grade C, pentru 20 minute, intorcand chiftelutele pe cealalta parte la jumatatea timpului.

Se scot, se lasa sa se racoreasca si se servesc. Noi le-am servit cu rosii.

Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

ieri la 17:57

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de ardei capia copti, cu smantana si mamaliguta