Sarmale cu varza chinezeasca si morcovi violeti

de Catalina L in Mancaruri cu carne, 14 Ian 2018 | 2824 vizualizari

 


Morcovii mov/violeti nu sunt o simplă noutate pe piață.
Culoarea lor unică reflectă componentele lor fito-chimice benefice pentru sănătate. Studiile au arătat că acești pigmenți albaștri și violet pot îmbunătăți memoria, spori acuitatea vizuală, proteja împotriva atacurilor de inima, acționa ca anti-inflamatoare și chiar susține controlul greutății.
Varza chinezeasca, este una dintre cele mai vechi legume, cultivata in China de mii de ani, este o leguma care astazi se cultiva in toata lumea odata cu raspindirea bucatariei traditionale chinezesti, fiind apreciata pentru abundenta de proprietati atat in domeniul gastronomic cat si in medicina naturista. Unele soiuri seamana cu salata verde altele cu andivele.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/10/sarmale-cu-varza-chinezeasca-si-morcovi.html

 

INGREDIENTE

  • 1 varza chinezeasca
  • 500 g carne de vita tocata
  • 100 g orez
  • 1 ceapa
  • 6 morcovi violeti
  • 400 g sos tomate
  • 2 linguri bulion contrat de rosii
  • verdeata tocata
  • sare, piper
  • cimbru uscat, 1 foaie de dafin
  • 2 linguri ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale cu varza chinezeasca si morcovi violeti:

Indepartati foile de varza si curatati-le de cotor - nervura centrala.

Puneti-le 5 minute in apa adusa la fierbere cu un pic de sare.

Scoateti si scurgeti.

Curatam si taiem ceapa marunt. Curatati si radeti morcovii pe razatoare.

Calim ceapa si morcovul in uleiul incins, adaugam orezul si-l calim pana devine translucid.

Adaugam 100 ml de apa si lasam pe foc pana cand apa se evapora.

Amestecam cu verdeata tocata si lasam sa se raceasca.

Intr-un castron mai mare se pune carnea, se adauga orezul racit, bulioanul conentrat de rosii, sare si piper. Se amesteca bine. Verificati daca mai trebuie sare.

Incepem sa facem sarmalele.

Le asezam intr-un vas cu capac pentru cuptor. Presarati deasupra cimbru uscat, adaugati o foaie de dafin.

Acoperiti cu cateva foi ramase.

Diluati sosul de rosii cu 2 pahare de apa fiarta. Varsati deasupra si acoperiti vasul.

Vasul nu trebuie sa fie prea plin, lasati 2-3 cm liberi.

Dati la cuptor la 200°C timp de 1 ora.

Serviti-le calde cu smantana si mamaliga.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu varza chinezeasca si morcovi violeti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Sarmalute moldovenesti in cuib