Sambata dimineata imi place sa ma rasfat cu o branzoaica,calda. Framant un aluat pentru paine si din el fac si branzoaica. In dimineata asta am incercat Chifle cu iaurt. Au iesit fpufose si gustoase!
Eu am framantat cu mana(recomandare din partea reumatologului sa folosesc mainile cat mai mult! :))
Faina alba si cea neagra se pun intr-un vas de framantat (nu se pune toata faina,ci se mai opreste o parte din cea neagra).
Peste faina se adauga iaurtul,apa,sarea,zaharul si drojdia .Se framanta pana nu se mai lipeste de maini.Daca este nevoie se mai adauga din faina oprita.
Se acopera cu un prosop curat si se lasa lasa la dospit 30-45 min.
Se imparte coca in 10 parti .Fiecare parte se rasuceste in mana,obtinandu-se suluri care se rasucesc ,dandu-se forma unei chifle.
Se aseaza in tava ,care a fost tapetata cu hartie de copt.
Se ung cu oul batut si se presara cu seminte de mac ,susan sau branza rasa.
Se dau la cuptor pana se rumenesc frumos.