Chifle Laugenbrot

de getix in Piine, 16 Iun 2013 | 2942 vizualizari

 

sa va spun cat sunt de bune ...nooo, incercati-le si o sa vedeti !
inspiratia mea, Buni

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 270 ml apa calda
  • 25 g drojdie proaspata
  • 4 linguri ulei
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar + o lingurita
  • mai este necesar 2 litri apa
  • 10 lingurite bicarbonat
  • 1 lingurita sare
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle Laugenbrot:

Se cerne faina. Se face o maia din drojdie, 1 lingurita zahar, 2-3 lingrite faina si putina apa. Punem maiaua peste faina, uleiul si apa calduta si framantam un aluat moale si elastic. Lasam la crescut aproximativ 30 minute sau cat este cazul (trebuie sa-si dubleze volumul) .

Dupa ce a crescut formam un sul pe care il taiem in 16  bucati.

Punem apa la fiert impreuna cu sarea si bicarbonatul. Cand a dat in clocot punem cocutele si le oparim. Le scoatem cu o paleta si le punem in tava de copt tapetata cu hartie. Fiecare cocuta, se taie la  jumatate

Le introducem la cuptor pentru 25-30 minute, pana se rumenesc frumos. Se  iau repede de pe hartia de copt pt ca altfel se dezlipesc foarte greu, daca se racesc. 

Noi le-am servit cu iaurt. Sunt extraordinare! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle Laugenbrot" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

getix 1

17.06.2013, 22:50

Iri, cu drag!

RuxyRux 1

17.06.2013, 22:52

Superbe! Si eu le-am preparat azi intr-o varianta diferita!

getix 1

18.06.2013, 20:11

Ruxy, ma bucur ca ti-au iesit

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chifle pufoase cu branza topita