Painici

de simona72 in Piine, 13 Noi 2013 | 3303 vizualizari

 

Trebuiau sa fie niste chifle, dar dupa ce au crescut au iesit niste chifle prea mari...asa ca au devenit painici fragede cu lapte batut, numai bune de luat la serviciu si la scoala sub forma de sandvisuri...

 

INGREDIENTE

  • pt aluat:
  • 200 ml lapte batut sau kefir
  • 150 ml apa calduta
  • 1 ou batut
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 700 gr faina alba
  • 1 cub mic de drojdie proaspata(faramitata)
  • pt uns:
  • 1 galbenus
  • 2 linguri lapte
Portii: 11
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici:

Dupa cum v-am obisnuit aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa mai sus. Dupa ce masina framanta aluatul,il lasam sa creasca 20 minute.

Avand in vedere ca eu mai aveam nevoie de masina sa-mi framante alt aluat, am pus aluatul de painici intr-un castron, l-am acoperit cu prosop curat de bucatarie si l-am dat in cuptorul caldut la 60 grade sa creasca.

Am rasturnat aluatul, dupa ce a crescut pe masa usor infainata, am rupt bucatele din aluat, le-am modelat in maini sa le dau forma rotunda, le-am asezat in tava mare a aragazului tapetata cu hartie de copt. Le-am mai lasat 15 minute sa creasca, le-am uns cu galbenus de ou amestecat cu lapte si le-am dat la cuptorul incins la 170-180 grade pt 20 minute pana devin rumene deasupra.

Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

pt a rezulta chifle rupeti in bucatele mai mici aluatul si formati bile, dar in asa fel incat aluatul crescut sa nu-l strangeti prea tare in maini, sa nu-l mai framantati inca odata

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chifle impletite a la Elisa