Chifle cu lapte batut si rosii uscate

de Sim0na in Piine, 2 Iul 2013 | 3341 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina alba
  • 200 ml lapte batut
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita zahar
  • 1 ou
  • 1 lingurita sare
  • cca 150 ml apa calda
  • 2 linguri ulei de masline
  • 3 bucati rosii uscate din ulei
  • 1 ou pentru uns
Portii: 9
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle cu lapte batut si rosii uscate:

Faina am cernut-o intr-un castron. In centru ei am facut o gaura, in care am pus drojdia uscata, zaharul si putina apa calda, si am lasat vre-o 10 minute sa se activeze drojdia. Am adaugat oul, laptele batut si sarea, si am amestecat cu o lingura de lemn. La final am pus uleiul si am inceput sa framant, adaugand si rosiile uscate taiate marunt.

Aluatul l-am framantat vreo 10-15 minute, apoi am acoperit cu o folie vasul si l-am lasat la crescut vreo 45 de minute. Cand si-a dublat volumul, am scos aluatul pe masa infainata, am format bilute pe care le-am pus intr-o tava si le-am mai lasat la crescut 20-30 minute. Le-am uns cu ou si am bagat tava la cuptor pana chiflele s-au rumenit frumos!

Pofta buna va doresc!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu lapte batut si rosii uscate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Geanina87 1

02.07.2013, 17:29

Rocsi 1

02.07.2013, 21:19

Ce as rupe din una

lilik 1

04.07.2013, 12:20

gnam gnam ce bune

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chifle impletite a la Elisa