Chifle cu iaurt si masline

de Valclaudia in Piine, 1 Mai 2014 | 3907 vizualizari

 

reteta preluata de la draga noastra Rocsi, cu mici modificari (adica masline in plus). Gand drag,Rocsi! >:d

 

INGREDIENTE

  • 550 gr. faina
  • 300 gr. iaurt natural (sau kefir, am folosit eu)
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita de zahar tos
  • 4-5 linguri de lapte
  • 3-4 linguri de ulei
  • 1 cub de drojdie
  • cca. 50 gr. masline feliate
  • 1 ou
  • susan
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle cu iaurt si masline:

Dizolvam drojdia, amestecand-o cu sarea si zaharul.

Adaugam kefirul (sau iaurtul) usor incalzit si faina.

Framantam, din cand in cand mai adaugam cate o lingura de ulei si una de lapte.

Obtinem un aluat ca de paine in care adaugam bucati de masline.

Lasam la dospit in vasul in care am framantat, acoperit cu un prosop de bucatarie cca 30 min pana-si dubleaza volumul.

Incingem cuptorul la temperatura moderata.

Formam o chifle, le asezam in tava pe hartie de copt , le ungem cu ou batut si presaram susan.

Dam chiflele la copt pentru 35-40 minute pana se rumenesc frumos.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu iaurt si masline" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată cu ton și avocado - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:35

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

pe 28.07 la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chifle