Cherry la borcan

de Constelatialeu in Conserve, 11 Sep 2015 | 6356 vizualizari

 

Pentru ca anul asta, in ciuda secetei s-au facut foarte multe, am cautat diverse moduri de a le conserva. Bulion galben am facut, amestec cu ardei am facut. Am vazut aceascta reteta la bucataras Ianculubita si am zis sa incerc si asa... deci m-am pus pe treaba, adica cules si pregatit cherry la borcan, ca la iarna merge-un sos la friptura....

 

INGREDIENTE

  • cherry rosii, galbene, rotunde si sub forma de para
  • sare grunjoasa
  • apa si rabdare
Portii: 11
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cherry la borcan:

Daca e sa o luam cu inceputul, punem semintele-n pamant sa facem rasad. Rasad pe care-l mutam in gradina si avem grija sa fie sapat, udat , legat  si copilit la timp.

Apoi sa asteptam rabdatori sa se coaca, sa le putem culege si conserva.

Dupa ce le-am cules le alegem pe cele sanatoase, le spalam si le asezam in borcane de 800 g, apoi adaugam o lingurita de sare, acoperim cu apa, punem capacul si asezam borcanele in cratita cu apa sa le fierbem la aburi. Fierbem cca 1 ora, apoi asezam borcanele sub o patura si le lasam sa se raceasca.

Dupa ce s-au racit le depozitam in camara, iar la iarna cand vrem s afacem un sos la fripturta sau sa punem rosii la o ciorbita, desfacem borcanul, decojim rosiile si apoi le folosim la ce ne trebuie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cherry la borcan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gogosari in sos tomat