Lecso (Ratatouille)

de Sidy in Conserve, 22 Aug 2011 | 9258 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 kg ardei gras
  • 1,5 kg rosii
  • 700 g ceapa
  • 200 ml ulei
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lecso (Ratatouille):

Se spala legumele si se taie fasii subtiri ardeii si rosiile iar ceapa se taie solzisori.

Se pune uleiul intr-o cratita la incalzit si adaugam ceapa si ardeii , lasam sa se calesca cam 15 minute, apoi adaugam rosiile care vor lasa destul de multa zeama. Lasam sa fiarba bine legumele si sa scada sosul, adaugam sarea si piperul si amestecam din cand in cand, lasandu-le la foc mic.

Cand legumele sunt bine fierte si sosul a scazut punem lecsoul in borcane, avand grija sa nu ramana goluri de aer.

Capsam borcanele si le punem in pat cald , acoperite cu paturi pina a doua zi cand se racesc si se pot pune in camara, pentru iarna.

TIPS-URI

1

Lecsoul se poate servi asa cum este sau amestecat cu cateva oua batute bine si rasturnate peste el sau cu pilaf de orez fiert, langa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lecso (Ratatouille)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Zacusca de vinete cu fasole boabe la ceaun