Cheesecake Souffle- Reteta cu Nr. 100

de xana in Prajituri, 10 Apr 2014 | 11881 vizualizari

 

Yeeey! Am ajuns la 100 de retete, cam greu dar asta e din cauza lenii de cele mai multe ori :) Nu puteam sa va aduc decat ceva bun, un desert usor si pufos!

 

INGREDIENTE

  • 140 gr branza Philadelphia
  • 80 ml lapte
  • 40 gr margarina sau unt cu continut ridicat de grasime
  • 50 gr faina
  • 15 gr amidon
  • 75 gr galbenus de ou
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 180 gr albus de ou
  • 100 gr zahar
  • 1 praf de sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake Souffle- Reteta cu Nr. 100:

Incalzim laptele pana il simtim cald bine la atingere, dar nu fierbinte. Il turnam peste branza si margarina taiata in cubulete, ambele la temperatura camerei. Amestecam bine cu un tel pana la omogenizare. Adaugam galbenusurile si sucul de lamaie si continuam sa amestecam cu telul. Trecem acest preparat de doua ori prin sita pentru a desface toate cocoloasele de branza.

Cernem faina, amidonul si sarea si le adaugam preparatului anterior, amestecand cu telul pana la omogenizare.

Batem albusurile cu mixerul pana devin o spuma alba(bulele de aer trebuie sa fie mai mici si nu mari) apoi, fara a ne opri din mixat, adaugam putin cate putin cele 100 gr de zahar. Mixam pana albusurile se mai intaresc, aproape ca pentru bezea(putin mai moale).

Adaugam albusurile peste primul amestec, in trei etape, amestecand cu un tel dupa fiecare adaugare, dar usor, atat cat sa omogenizam, pentru a nu pierde tot aerul din albusuri.

Batem de 2-3 ori castronul de masa pentru a iesi bulele de aer mai mari si punem preparatul in tava cu hartie de copt. Dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade, pe baie de aburi(am pus forma intr-o alta mai mare cu apa fierbinte, apa care ajunge doar pana la jumatatea formei cu prajitura). Punem prajitura pe gratarul de jos a cuptorului, pentru a nu se rumeni mult deasupra, iar cand observam ca a inceput sa creasca, reducem temperatura la 170 de grade.

Este gata in cca 1 ora si 10 minute, dar depinde de cuptor. Pentru a va ghida mai bine, introduceti o scobitoare in centru iar cand aceasta prezinta firmituri pe toata lungimea cand o scoateti, este gata.

Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca complet, apoi scoateti din forma.

Bon appetit!

 

 

TIPS-URI

1

E normal ca mare parte din branza sa se lase la fund si suprafata sa fie putin mai pufoasa ca restul prajiturii

2

Am folosit o forma cu diamentrul de 23 cm dar puteti folosi o forma mai mica pentru a iesi mai inalt

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake Souffle- Reteta cu Nr. 100" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza si fructe